on |

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 382/13.07.12

Χίος: Πιο φθηνή η αεροπορική μεταφορά μέσω… Τουρκίας

Ένωση Καταναλωτών Χίου ένωσε τη «φωνή» της με το Δήμο Χίου και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, διαμαρτυρόμενη για τις υψηλές τιμές εισιτηρίων της Olympic Air και γενικότερα το υψηλό κόστος πρόσβασης στο νησί. Το γεγονός πλήττει τόσο την τοπική οικονομία, όσο και τον τουρισμό, ενώ καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις των κατοίκων του νησιού.

Η Ένωση Καταναλωτών αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της:

«Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο επιβαρύνεται δυσανάλογα η τοπική οικονομία και καταδικάζεται η τουριστική ανάπτυξη.

Η Ένωση Καταναλωτών απαιτεί από τα αρμόδια όργανα να παρέμβουν για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την εφαρμογή των νόμων και για το λόγο αυτό σκοπεύει να προσφύγει στην επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να διερευνηθεί η δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων. Τέλος χαιρετίζει την έλευση της Blue Star Ferries και αναμένει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές».

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ότι η αεροπορική μετακίνηση προς Αθήνα, συμφέρει οικονομικά να γίνεται μέσω Σμύρνης.

Από Χρήστος Δεμέτης | News247.gr – 6 ώρες πριν 13.07.12 http://tinyurl.com/clewl5o

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του chiosnews, η

Στην επιστολή του στον Χατζηδάκη ο Κ. Γανιάρης υπογραμμίζει αναλυτικά:

«Όπως γνωρίζετε προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των νησιών, είναι η απρόσκοπτη επικοινωνία-διασύνδεσή τους με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Τούτο, ειδικά στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών σημαίνει όχι μόνο δρομολόγια που να εξυπηρετούν επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, αλλά και οικονομικό κόστος το οποίο να μπορεί να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς ο αεροπορικός ναύλος για την πτήση Χίος – Αθήνα, όπως διαμορφώνεται στα δρομολόγια των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» διαμορφώνεται σε ύψος απαγορευτικό για τον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη να ταξιδέψει, ή τον επισκέπτη που έχει επιλέξει το νησί μας για διακοπές.

Από μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο προέκυψε ότι η μετάβαση στην Αθήνα αεροπορικώς μέσω Σμύρνης είναι κατά πολύ χαμηλότερη σε κόστος από την απευθείας μετάβαση Χίο – Αθήνα.

Συγκεκριμένα για τις 6/7/2012 η μετάβαση στην Αθήνα μέσω Σμύρνης με επιστροφή κοστίζει συνολικά 226,00 ευρώ (ακτοπλοϊκά Χίου – Τσεσμέ, μετάβαση στο Αεροδρόμιο Σμύρνης, αεροπορικά εισιτήρια Σμύρνη – Αθήνα, με επιστροφή), ενώ η απευθείας πτήση Χίο – Αθήνα – Χίο με «Ολυμπιακές Αερογραμμές» κοστίζει 265,64 ευρώ.

Είναι προφανές ότι κάθε προσπάθεια υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, επένδυσης σε υποδομές, προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού, υπονομεύεται εκ των προτέρων από μια κοντόφθαλμη πολιτική τιμών που οδηγεί σε υπέρογκους ναύλους.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να είναι ασύδοτη παρακαλούμε για την ρυθμιστική παρέμβαση από πλευράς της Πολιτείας λαμβάνοντας υπόψη και τη νησιωτική ιδιαιτερότητα η οποία κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Από την πλευρά μας, εκφράζοντας πλέον και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα, έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε κάθε ενδεδειγμένη νόμιμη ενέργεια».

Άφησε το μηνυμά σου

Ειδήσεις