ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

INKAΙΝΚΑ – ΔΤ 342 06.03.12

 

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Η ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ, σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι, είναι αντισυνταγματική. Επίσης αντισυνταγματικό είναι το χαράτσι αν συνεχιστεί σε μόνιμη βάση.

Αυτή η απόφαση ακυρώνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και  του  υπουργού οικονομικών, ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι είναι συνταγματική, καθώς το ότι και το ίδιο το χαράτσι θα μπορεί να συνεχισθεί σε μόνιμη βάση.

Το αίσθημα του δικαίου, όπως εκφράζεται αυτό από την κοινωνία και τους πολίτες, αλλά και από τους πραγματικά επιστημονικούς φορείς και τους δικαστικούς συλλόγους, εκφράστηκε και από το ΣτΕ με αυτήν την απόφασή του. Απόφαση προφανής σε όλους, πλην της κυβέρνησης και του υπουργού της, που ωθείται από κίνητρα κατά της ιδιοκτησίας, ενάντια στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Η ιδιοκτησία των πολιτών απειλείται και φαίνεται καθαρά

και με την εκποίηση της περιουσίας μας θέλουν να πληρωθούν οι τοκογλύφοι.

Άλλωστε το δηλώνουν σχεδόν ανοικτά οι κυβερνώντες.

Αναμένουμε επιπλέον και την απόφαση του Πρωτοδικείου που έχει καταφύγει το ΙΝΚΑ επίσης  μαζί με άλλες οργανώσεις πολιτών – καταναλωτών για την ολοκλήρωση της νίκης.

Σε αυτή τη Συλλογική Αγωγή το ΙΝΚΑ ζητά να μην εισπραχθεί ούτε για το τρέχον έτος το χαράτσι.

Τέλος απαιτείται επαγρύπνηση, διότι τα χαράτσια θα θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλονται από την κυβέρνηση και φαίνεται ότι οι… εξωστρέφειες, οι… καινοτομίες και οι… μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης εξαντλούνται μόνο στην αφαίμαξη και στην εξαθλίωση  των πολιτών και συνολικά της Ελλάδας.

Προστατεύουμε την ιδιοκτησία μας που είναι προϊόν της δικής μας εργασίας,  και δεν θα μας την «φάτε», ούτε μαζί ούτε χώρια.

Απορρίπτουμε κάθε χαράτσι.

 

Ειδήσεις