on , , |

(Αναθεώρηση  με προσθήκη βίντεο 8/2/2023)
Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2023
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 5
 Πρόβλεψη προς τους παραγωγούς φέτας και σκληρών τυριών εάν συνεχίσετε το ανέβασμα των τιμών στα τυριά θα πάμε ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας σε μποϊκοτάζ αγοράς αυτών των προϊόντων
.
Δεν γίνεται δεν πάει άλλο.
Μάλλον κάθε εβδομάδα θα κάνουμε μποϊκοτάζ σε κατηγορίες προϊόντων.
Όπως
τυροκομικά,γαλακτοκομικά,γιαούρτια
Αλλαντικά
Όσπρια
Ζυμαρικά
Μαργαρίνες
Απορρυπαντικά
Καθαριστικά
Χαρτικά
Σε πρώτη φάση καλούμε τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν τις μειωμένες συσκευασίες

on , , , , |

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΝΚΑ-ΣΥΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΩΤΩΝ 

Το ΙΝΚΑ- Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας  ΙΝΚΑ-Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών/ΙΝΚΑ-ΣΥΝ, ένα δίκτυο ενημέρωσης για το Ιδιωτικό Χρέος, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα πλαίσια της διαρκούς  προσπάθειας της Ομοσπονδίας να συνεισφέρει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που πλήττονται δραματικά την τρέχουσα περίοδο με κίνδυνο απώλειας της κύριας κατοικίας τους, η υπηρεσία ΙΝΚΑ+ ευελπιστεί να προσφέρει ποιοτική εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση σε συνεργασία με επαγγελματίες με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που συμμετέχουν στη δράση.
Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ κ. Γ. Λεχουρίτης, «στόχος της υπηρεσίας ΙΝΚΑ+ είναι η μέγιστη συμβολή, ώστε ο κάθε υπερχρεωμένος καταναλωτής να εξετάσει τις επιλογές που του παρέχει ο νόμος, αλλά και η κάθε χρονική συγκυρία, για να διασώσει την περιουσία του ή να περιορίσει το πρόβλημά του κερδίζοντας χρόνο, ιδιαίτερα και σε περιφέρειες εκτός Αττικής όπου η πρόσβαση σε νομικές συμβουλές μπορεί να είναι δυσχερέστερη».
Ειδικότερα, από την 1/9/2022, οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από μεγάλες οφειλές σε τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, δημόσιο, εταιρείες ενέργειας κλπ. μπορούν να απευθύνονται στο νέο τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης του ΙΝΚΑ+ και να λαμβάνουν πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες που τους παρέχονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση οφειλών ή την συνολική διαχείριση του χρέους τους, προγραμματίζοντας ραντεβού με δικηγόρους που συνεργάζονται  με  τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων ΙΝΚΑ που λειτουργούν σε Αθήνα, Πειραιά, Αγρίνιο, Χανιά και Ρόδο. Για τις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει  δυνατότητα για προγραμματισμό ραντεβού τηλεφωνικώς ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η υπηρεσία ΙΝΚΑ+ παρέχεται δωρεάν,

μέσω της τηλεφωνικής γραμμής  213 0 999 140

(αστική χρέωση) και λειτουργεί

κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00–14:00.

Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω του ΙΝΚΑ+ δεν  περιλαμβάνουν νομική υποστήριξη ενώπιον δικαστηρίων ή άλλων αρχών, την οποία θα πρέπει  να οργανώσει ο ενδιαφερόμενος σε συνεργασία με δικηγόρο της επιλογής του .
Η υπηρεσία ΙΝΚΑ+ χρηματοδοτείται ως Δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Προστασίας Καταναλωτών του Προγράμματος Ενιαίας Αγοράς, υπό τη διαχείριση του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία ΙΝΚΑ-συν, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ στο τηλ: 213 0 999 140 ή στο email: info@inka-plus.gr  καθώς να ενημερωθείτε από τον ιστότοπο  www.inka-plus.gr

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι μόνο του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του EISMEA. Ούτε η Ε.Έ. ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτά.

on , , , |

Μετά από την διευκρίνηση, ότι κατά λάθος χρησιμοποιήθηκε το όνομα του ΙΝΚΑ και ζητώντας μας συγνώμη, αναθεωρήσαμε τη ανακοίνωση μας.

Επισημαίνουμε την προσοχή σας, με ποιους θα συνεργαστείτε. Οι εποχές της οικονομικής κρίσης και του covid-19, εμφάνισαν από το πουθενά διάφορους «σωτήρες», μερικοί από αυτούς είναι τυχοδιώκτες, παρασύροντας τους καταναλωτές – πολίτες και δίνοντας τους ψευδείς ελπίδες, τους αποσπούν χρηματικά ποσά και που ουσιαστικά δεν καταφέρνουν τίποτα.

Ειδήσεις