on |

ΙΝΚΑ ΔΤ 324/20.12.11

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=74823&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

Η BlackRock τα βρίσκει… σκούρα με τις ελληνικές τράπεζες

Γιατί αργεί και πότε αναμένεται να δημοσιευτεί η έκθεση συμπερασμάτων της BlackRock, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.

19 Δεκ 2011 – 05:43

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδεύει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τελική κατάθεση της έκθεσης συμπερασμάτων της BlackRock, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί στα χαρτοφυλάκια – και όχι μόνο – των ελληνικών τραπεζών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχόμενο να δοθεί το τελικό κείμενο στη Τράπεζα της Ελλάδας, που το παρήγγειλε, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, δεν τίθεται. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δρομολογηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Οι ελεγκτές της αμερικανικής εταιρείας ισχυρίζονται ότι τελικώς το ελεγκτικό τους αντικείμενο ήταν πολύ μεγαλύτερο σε όγκο αλλά και με μεγαλύτερο… βάθος απ’ ό,τι υπολογιζόταν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η μεγάλη αυτή καθυστέρηση. Αρκεί να επισημανθεί ότι η αρχική εκτίμηση ήταν πως η έκθεση θα κατατίθετο στα τέλη Νοεμβρίου. Κατά συνέπεια, η καθυστέρηση που τελικά θα σημειωθεί θα είναι μεγαλύτερη του ενός μηνός.

Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει το υπ.Οικονομικών να ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό κι ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία θα επιταχύνονται οι διαδικασίες συγχωνεύσεων όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων, εφόσον λάβουν σχετική απόφαση. Όπερ σημαίνει ότι η αγορά θα πρέπει να ετοιμάζεται γα νέο κύκλο ανακατατάξεων στον κλάδο.

Άφησε το μηνυμά σου

Ειδήσεις