on , |

ΙΝΚΑ –ΔΤ 332/13.01.12

Στον Ν. 3869/2010 ΚΑΤΣΕΛΛΗ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Έτσι έκρινε το Ειρηνοδικείο Νίκαιας (απόφαση υπ’ αρ. 12/2011).

Η δανειολήπτρια διατηρούσε επιχείρηση καφενείο ψητοπωλείο, και είχε διακόψει τη δραστηριότητα 1 χρόνο νωρίτερα, την 13.02.2009, είχε δε ήδη λάβει και καταναλωτικό και επαγγελματικό δάνειο. Απευθύνθηκε στο γνωστό ΙΝΚΑ το οποίο ως συνδράμων φορέας ολοκλήρωσε το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Μετά την άρνηση συμβιβασμού της EUROBANK τράπεζας, η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στο δικηγορικό γραφείο του νομικού συμβούλου του ΙΝΚΑ Φώτη Σπυρόπουλου.

Στις 2.11.2011 η αιτούσα παραστάθηκε στη συζήτηση στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας με την πληρεξουσία δικηγόρο της – συνεργάτιδος του κ. Φώτη Σπυρόπουλου – κα Παναγιώτας Προβατάρη Τηλ. 211 013 5653

Ο Ειρηνοδίκης Νίκαιας, ερμηνεύοντας σωστά τον νόμο με την υπ’ αρ. 12/2011 απόφαση,
έκανε δεκτή την αίτηση και:

  1. διέγραψε περίπου το 20% των χρεών της,
  2. έδωσε περίοδο χάριτος πάνω από δύο χρόνια για μέρος του ποσού και
  3. όρισε μηδενικές καταβολές μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012 για το υπόλοιπο ποσό, εφόσον βέβαια δεν συντελεστεί η απίθανη περίπτωση εκποίησης ενός μελλόκτιστου, ασήμαντης αξίας, πλυσταριού 10 τ.μ. στη Νίκαια!!!

Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της αιτούσας προερχόταν από επαγγελματικό δάνειο το οποίο είχε λάβει, ενώ διατηρούσε ψητοπωλείο καφενείο.

Είναι η πρώτη απόφαση που προβαίνει σε ρύθμιση και επαγγελματικού δανείου ενώ μέχρι σήμερα υπήρχαν άκρως αντίθετες απορριπτικές αποφάσεις.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο στους δανειολήπτες για ρύθμιση των χρεών τους ανεξαρτήτως της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Άφησε το μηνυμά σου

Ειδήσεις