on , |

ΙΝΚΑ ΔΤ 322/12 .12.11

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

μέλος του ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αποφάσεις δικαίωσης Δανειοληπτών μελών μας.

Δίκτυο ΙΝΚΑ 

Άλλη μία σημαντική απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου, η υπ’ αριθ. 2/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Παραχελωΐτιδος που εκδόθηκε και θεωρήθηκε την 14η/11/2011 διέγραψε τα χρέη δανειολήπτριας κατά 78,56% και συγκεκριμένα για χρέος στην τράπεζα συνολικού ποσού 11.189,28 Ευρώ, για την οποία επισημαίνουμε τα εξής σημαντικά σημεία: Η απόφαση αυτή που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι νομολογεί και τα ακόλουθα στοιχεία του Ν. 3869/2010 (Νόμου Κατσέλη).

1ον Απερρίφθη ως αβάσιμος ο ισχυρισμός της πιστώτριας τράπεζας περί απαραδέκτου της υπό κρίση αιτήσεως διότι, δήθεν, δεν της έχει επιδοθεί από την οφειλέτιδα μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης, κατάσταση της υπάρχουσας περιουσίας της και το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών της, με το σκεπτικό ότι αυτά εμπεριέχονται στην αίτηση που έχει επιδοθεί σ’ αυτήν, έχει λάβει γνώση αυτών και συνεπώς πληρούται ο σκοπός του νόμου για τη γνώση της πιστώτριας, αναφορικά με την περιουσία της οφειλέτριας και το σχέδιο ρύθμισης.

2ον Απερρίφθη ως αβάσιμος ο ισχυρισμός της πιστώτριας τράπεζας περί αοριστίας της ενδίκου αιτήσεως, διότι σε αυτή δεν εξειδικευόταν το κόστος διαβίωσης της αιτούσας. Η πιστώτρια ισχυριζόταν ότι η κρινόμενη αίτηση ήταν αόριστη επειδή δεν εξειδικεύεται στην αίτηση το κόστος διαβίωσης της αιτούσας. Αυτό απορρίφθηκε, με το σκεπτικό ότι, η αίτηση αυτή πέραν των νομίμων στοιχείων που αναφέρονται στη μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών από τον οφειλέτη, πρέπει να περιέχει: α) κατάσταση της περιουσίας του οφειλέτη και των κάθε φύσης εισοδημάτων του ίδιου και του συζύγου του, β) κατάσταση των πιστωτών του και των απαιτήσεών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και γ) σχέδιο διευθέτησης οφειλών, στοιχεία που εμπεριέχονταν στην υπό κρίση αίτηση.

3ον Τηρήθηκε η προδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την διαμεσολάβηση βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3869/2010 της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

4ον Το συνολικό ποσό των οφειλών της ανερχόταν στα 11.189,28 Ευρώ εκ των οποίων θα πληρώσει τελικά για 4 έτη ποσό 50 Ευρώ μηνιαίως, δηλαδή το συνολικό ποσό των 2.400 Ευρώ. Συμπερασματικά, η οφειλέτρια θα έχει απαλλαγεί κατά το ποσό των 8.789,28 Ευρώ.

Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Άφησε το μηνυμά σου

Ειδήσεις