on , , |

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Προς
  • τον κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  • Ε.Φ.Ε.Τ.(Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων)  16.09.13
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Κύριε πρόεδρε του ΕΦΕΤ
Θέμα : Εμφάνιση τιμών αρσενικού στο πόσιμο νερό, πάνω από τα επιτρεπτά όρια στη Χαλκιδική. Ευθεία απειλή για τη ζωή και υγεία παιδιών και ενηλίκων, και αύξησης ιατρονοσοκομειακών δαπανών.
Σύμφωνα με έγκυρα σημερινά (16.09.13) δημοσιεύματα κάτοικοι της Χαλκιδικής έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου και ο δήμαρχός τους κος Πάχτας τους πρότεινε με σημαντική καθυστέρηση να μην πίνουν από το νερό του δήμου αλλά να αγοράζουν εμφιαλωμένο, χωρίς την πλήρη απαγόρευση – στείρωση πηγών π.χ. αφού είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση, πλύση πότισμα κλπ.
Το αρσενικό είτε από τα χρυσορυχεία προέρχεται είτε αυτοαναδύεται, είναι μακάβρια θανατηφόρο, κάθε καθυστέρηση περιορισμού και εξαφάνισής του είναι δηλητηριώδης αργά η γρήγορα.
Σας παραθέτουμε συνημμένα τα δημοσιεύματα (23 σελίδες) από τα οποία λάβαμε γνώση για το αρσενικό στο πόσιμο νερό, καθώς και της έντασης (προφανώς σε συμβολικό επίπεδο) της δήλωσης Καμμένου, που εξαιρετικά αποτελεσματικά όμως επέφερε την ανάδειξη της πλημμέλειας του καταγγελλόμενου δημάρχου, που πράγματι θα έπρεπε από μόνος του να ντρέπεται, για την αμέλεια την καθυστέρηση και την συλλογιστική που παρενέβαλλε μέχρι να ανακοινώσει την μη χρήση ως πόσιμο του νερού με το δηλητήριο.

Το ΙΝΚΑ βάζει πρώτα την ασφάλεια της ζωής και μετά τα οικονομικά συμφέροντα, ανεξάρτητα, αν, το ποσοστό θανάτων από τρόφιμα και νερό κρίνεται μικρόγια να εμποδίσει τον εμπορικό σκοπό.
Όποιος δεν έχει πρόωρα νεκρό δικό του άνθρωπο, ίσως δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό, θεωρώντας ότι, η καμπάνα θα κτυπά πάντα για τον γείτονα.
Στάση αποτελεί ότι, η πολιτική και δικαιακή διαχείριση της χώρας, υπάρχει, για να στοχεύει μόνο στην ευτυχία των πολιτών και διαφύλαξη του δικαιώματος στη ζωή.
Κάθε ένας που αφήνει εν γνώσει του, για 22 μέρες να πίνουν αρσενικό τα παιδιά του Δήμου του, ζητούμε νατιμωρηθεί με κάθε αυστηρότητα από την Δικαιοσύνηκαι με την μεγαλύτερη περιφρόνηση και τον αποκλεισμό από τα Δημόσια Πράγματα από την Κοινωνία.
Ζητούμε τις ενέργειές σας με την επιβαλλόμενη αμεσότητα, και την επιβολή των αυστηρότερων ποινών που προβλέπονται σε αυτούς που θα προκύψει αμέλεια στην αποτροπή κινδύνου ζωής.
                      Με τιμή
            ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
     Γιάννης Αννουσάκης τραπεζικός

Ειδήσεις