on , , , |

Στις 28 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του  7ου ΕΠΑΛ Αθηνών από το ΙΝΚΑ μετά από την πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου κύριο Δημολιάτη Χαράλαμπο και της φιλόλογου κυρίας Θεοδώρας Μπενοπούλου.
Την ενημέρωση ξεκίνησε ο κύριος Γεώργιος Λεχουρίτης πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ), αναφερόμενος στις πολλαπλές δράσεις αλλά και στις αρμοδιότητες του ΙΝΚΑ. Αναλύθηκε η ιστορία του πρώτου και μεγαλύτερου καταναλωτικού κινήματος της χώρας, ύπαρξης 46 χρόνων και με μέλη περισσότερο από 110 χιλιάδες, σε όλη την Ελλάδα.
Στην συνέχεια ο κύριος Άγγελος Πιλάτης μέλος του ΔΣ του ΙΝΚΑ και πρόεδρος του ΔΙΚΑΠ, ανέλυσε  την επικινδυνότητα των αγορών με την χρήση χρεωστικών – πιστωτικών καρτών, πως λειτουργούν οι ανέπαφες κάρτες με RFID (radio frequency identification – ταυτοποίηση με ραδιοσυχνότητα), πως γίνονται οι υποκλοπές τους και τρόποι προστασίας των καταναλωτών. Επίσης προβλήθηκαν βίντεο σχετικά με τα ανωτέρω και πως υποκλέπτονται τα βιομετρικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται για ταυτοποίηση προσώπων, ιδιαίτερα σε συστήματα ασφαλείας. 
Ακολούθησε η κυρία Μαρία Κανελλοπούλου της πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού (save Greek water) που συνεργάζεται στενά με το ΙΝΚΑ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Η κυρία Κανελλοπούλου ανέλυσε ότι η τάση στην Ευρώπη είναι η ανάκτηση των εταιριών ύδρευσης από τους διάφορους δήμους ή τα κράτη, ύστερα από τα προβλήματα που προέκυψαν μετά από ιδιωτικοποιήσεις.
Την ενημέρωση έκλεισε  ο κύριος Γεώργιος Λεχουρίτης, όπου απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν όταν έχουν καταναλωτικό πρόβλημα και ποια είναι τα δικαιώματα τους.

Ειδήσεις