on , , |

ΙΝΚΑ-ΔΤ 499 12.02.14

·        AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ  (μέλος του Πανευρωπαϊκού Κινήματος : «TRAM NO WAY»)

Αποστείλαμε το παρακάτω εξώδικο στο Δήμαρχο Πειραιά με κοινοποίηση στους λοιπούς υποστηρικτές του τραμ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ ) με την έκκληση τα χρήματα για αυτό το επιβλαβές μέσο να διατεθούν στον Πειραϊκό Λαό που πεινάει και πεθαίνει. 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο

Κύριε Δήμαρχε   

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου  και από έγγραφο που συντάχτηκε με ειδική εντολή σας  και  απευθύνεται στους περιπτερούχους, όπου ρητά αναφέρετε  «συγκεκριμένα, η έλευση του τραμ», καθίσταται φανερό ότι προωθείτε την έλευση του τραμ-τραίνου στον Πειραιά.

Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς εδώ:

-Στις καταστροφικές συνέπειες αυτού του «έργου» για την πόλη (απώλεια 2.500 θέσεων νόμιμης στάθμευσης – καταστροφή πράσινου, δέντρων και πεζοδρομίων – διχοτόμηση πόλης – απαξίωση ακινήτων – περιορισμός εμπορικής κίνησης – ηχορύπανση – κραδασμοί – ατυχήματα -… )  που αναγνωρίζατε μέχρι και την προεκλογική περίοδο των προηγουμένων εκλογών, όταν δηλώνατε «ότι το τραμ θα περάσει πάνω από το σώμα μου» και έπειτα αλλάξατε θέση, για λόγους που εσείς γνωρίζετε, ούτε·

-στα εκατοντάδες εκατομμύρια που απωλέσθηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της τότε ΤΡΑΜ ΑΕ, και στα νέα που θα σπαταληθούν, 95.000.000 (ενενήντα πέντε εκατομμύρια) τουλάχιστον για να αναβιώσει, ντε και καλά, ένα συγκοινωνιακό μέσο του προπερασμένου αιώνα, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλος αριθμός Πειραιωτών  σιτίζεται από  την Εκκλησία,  πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και αυτοκτονεί. 

Θα σας επιστήσουμε όμως  την προσοχή σε δύο παραμέτρους Νομιμότητας:

1ον )Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εισόδου του τραμ στον Πειραιά και αναμένεται απόφαση, συνεπώς δεν μπορείτε να προδικάζετε την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προωθείτε τις παρεμβάσεις για το τραμ, και·

2ον )για την παρούσα χάραξη δεν υπάρχει καν εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), αφού ό,τι εγκρίθηκε στην σχετική συνεδρίαση της τότε Νομαρχίας Πειραιά προϋπέθετε την Υπογειοποίηση των Γραμμών του Ηλεκτρικού. Το δε μνημόνιο  που έχει  συνταχθεί μεταξύ του προκάτοχού σας κ.Φασούλα με τον κ. Λιάπη δεν καλύπτει  αυτό κενό Νομιμότητας. Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν προωθούνται παρεμβάσεις της έκτασης του τραμ, χωρίς εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και συνδεδεμένης Κυκλοφοριακής Μελέτης.

Για αυτό σας κάνουμε έκκληση, όπως επιτάσσει ο θεσμικός σας ρόλος, να προασπίσετε την Νομιμότητα, και ακόμα περισσότερο να θυμηθείτε τις παλαιότερές σας θέσεις για το τραμ και να αποτρέψετε την καταστροφή του Πειραιά, και τα εκατομμύρια Ευρώ να δοθούν στον Πειραϊκό λαό που πεινάει και πεθαίνει.

Για την ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ Μπάμπης Δεληνταδάκης

Ειδικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

            Δημότης και κάτοικος Πειραιά

ΥΓ: Για λόγους αρχής το παρόν κοινοποιείται (με την ίδια έκκληση) σε όσους με την ψήφο τους, τα  μνημόνια, την επιστημονική τεκμηρίωση κτλ προωθούν  την είσοδο του τραμ στον Πειραιά συγκεκριμένα στους: κυρίους ΦΑΣΟΥΛΑ (πρώην Δήμαρχο Πειραιά), ΛΙΑΠΗ (πρώην Υπουργό), ΔΡΙΤΣΑ (πρώην δημοτικό σύμβουλο και νυν βουλευτή), ΚΑΡΔΑΡΑ (επικεφαλής δημοτικής κίνησης «Το Λιμάνι Της Αγωνίας»), ΜΙΧΑ (Πρώην Νομάρχη), και ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ, ΠΟΛΥΖΟ(καθηγητές του Πολυτεχνείου).

on , , , , , |

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΙΝΚΑ – ΔΤ 487 05.12.13

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ) ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - το ΣτΕ

Δικάσαμε, την Τετάρτη 4η Δεκεμβρίου στο ΣτΕ, την προσφυγή του ΙΝΚΑ κατά της ΠΟΛ 1077 (αναμένεται η απόφαση). Αυτή η εγκύκλιος του τότε υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου της κυβέρνησης του 1ου Μνημονίου Παπανδρέου επιχειρεί να καταργήσει κάθε Υπηρεσιακό Απόρρητο (Ιατρικό, Τραπεζικό κτλ) και κάθε Κώδικα Δεοντολογίας με το χιλιομασημένο πρόσχημα της… «Πάταξης της Φοροδιαφυγής».

Με τρόπο προφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα το σύνολο του Προσωπικού Χώρου του Πολίτη (κάθε οικονομική πράξη, κάθε ιατρικό δεδομένο, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές εξετάσεις, εγχειρήσεις…) χωρίς την αρωγή της Δικαιοσύνης, διαβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί με δεδομένη  την αποσύνθεση του κρατικού μηχανισμού και  το «νέο» θεσμικό πλαίσιο που επικρατούν μετά τα μνημόνια στους «δανειστές» και «διαρρέουν», όπως πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν, ακόμα και σε κακοποιούς.

Προσβάλει ιδιαίτερα τους Έλληνες Πολίτες και τους κατατάσσει στην 5η κατηγορία των ευρωπαίων πολιτών το γεγονός ότι:

Τα Υπηρεσιακά Απόρρητα (Ιατρικό, Τραπεζικό, Επικοινωνιών…) ισχύουν στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη για παράδειγμα ισχύουν σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία…  Και αίρονται μόνο με παρέμβαση της Δικαιοσύνης!  

Το ΙΝΚΑ ζητά:

•          Την επαναφορά του Κριτηρίου της Αθωότητας

•          Ίσα δικαιώματα με τους λοιπούς Ευρωπαίους

•          Την αποκατάσταση της τιμής των Ελλήνων Πολιτών που συκοφαντούνται σαν «λαμόγια και κοπρίτες». 

Η 1077 ήταν, απλά, προπομπός των κατασχέσεων που ήδη έχουν αρχίσει και των πλειστηριασμών που θα επακολουθήσουν.

Η 1077 θα καταργηθεί, όπως και κάθε μέτρο που φακελώνει, και καταλύει τον Προσωπικό Χώρο και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων  

ΥΓ: Αναζητήστε, τους  Οικονομικούς Εγκληματίες στους συνεργάτες «κάποιων  συμμάχων», και από «κάποιους»  της πολιτικής εξουσίας των τελευταίων χρόνων.

on , , |

ΔΤ 479 08.11.13

ΡΟΖ ΤΗΛΕΦΩΝΑ :ΤΟ ΙΝΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
Το ΙΝΚΑ μετά από  καταγγελίες που δέχτηκε  έστειλε εξώδικη επιστολή σε όλες τις εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας με κοινοποίηση στην  Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ζητά να γίνει φραγή σε αυτά τα τηλέφωνα.Δεσμεύεται να ενημερώσει τους καταναλωτές ποια απάντηση θα δώσει κάθε εταιρεία Κινητής τηλεφωνίας ή και ακόμα την απουσία απάντησης. Ακολουθεί το κείμενο:
ΠΡΟΣ 
Εταιρείες Κινητής τηλεφωνίας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
 • Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
 • Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Αθήνα 7/11/13
ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΡΟΖ ΤΗΛΕΦΩΝΑ»
Κύριοι,
Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές ότι (με τα τηλέφωνα που σας επισυνάπτουμε στο συνημμένο παράρτημα) γίνονται αναπάντητες κλήσεις και στέλνονται μηνύματα και, νομίζοντας πως πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους από το εξωτερικό, οι συνδρομητές καλούν στους αριθμούς αυτούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται με υψηλό κόστος ενώ υπάρχει κίνδυνος να γνωστοποιηθεί σε κακοποιούς  ο τηλεφωνικός κατάλογος του κάθε κινητού.
          Γι’ αυτήν την παρανομία υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο. Αν έχετε αμφιβολία ότι πρόκειται όντως για ροζ τηλέφωνα, μπορείτε να το διαπιστώσετε. Παρακαλούμε να διακόψετε αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας από αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές σας, και να τους  προστατεύσετε όπως έχετε τη νομική και ηθική υποχρέωση. Γνωρίζετε, όπως γνωρίζουμε, πολύ καλά, ότι έχετε αυτή την τεχνική δυνατότητα. Διαφορετικά, από τη λήψη του παρόντος, ο καταναλωτής δεν έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει για τη χρήση αυτών των τηλεφώνων.
Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας την γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης.
Για το ΙΝΚΑ
Υ.Γ.
-Το ΙΝΚΑ θα διερευνήσει, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, την προέλευση και ιδιοκτησία των παραπάνω τηλεφώνων, και αν υπάρχει οικονομικό όφελος σε τρίτους από αυτά τα τηλέφωνα.
ΙΝΚΑ – ΔΤ 486 30.11.13
ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Το ΙΝΚΑ, μετά από σωρεία καταγγελιών από συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, σχετικά με αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα, που αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα και άλλα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται οι ίδιοι με υψηλά ποσά από κακοποιούς, έστειλε προς όλες τις εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας σχετικές πανομοιότυπες  επιστολές, με κοινοποιήσεις (ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ), για την αντιμετώπιση και διακοπή αυτής της πρακτικής.
Το ΙΝΚΑ ζήτησε να διακοπεί αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα από και προς τους συνδρομητές, ώστε αυτοί να προστατευτούν με κάθε τρόπο.
Και ενώ οι δύο εταιρείες (VODAFON & COSMOTE) απάντησαν και έδειξαν τουλάχιστον τη στοιχειώδη διάθεση συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ηWIND αρνήθηκε, τελείως αντιδεοντολογικά και προσχηματικά, ακόμα και να παραλάβει την επιστολή!
Μετά από αυτά, η επιστολή θα σταλεί και με εξώδικο στην εταιρεία WIND, για να το παραλάβει, μαζί με την έκκληση για συνεργασία με το ΙΝΚΑ, την ΕΕΤΤ και άλλους φορείς για την προστασία των καταναλωτών.
Ελπίζουμε πως το συμβάν οφείλεται σε αβλεψία υπαλλήλου της εταιρείας. Διαφορετικά, υπενθυμίζουμε στη WIND (που είναι μια ιδιωτική εταιρεία που υπάρχει χάρη στους πελάτες της, όπως πολλές άλλες) ότι, οφείλει να σέβεται τους συνδρομητές της, αλλά και τους θεσμούς προστασίας των πολιτών και τη δεοντολογία και τα κεκτημένα του Καταναλωτικού Κινήματος.
Με βάση τα παραπάνω, είναι υποχρεωμένη να παραλαμβάνει όλες τις επιστολές που απευθύνονται σε αυτήν ως Νομικό Πρόσωπο ή τίθενται υπόψη στελεχών της. 
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η Wind μετά το δημοσίευμα του Δ.Τ. 486 απάντησε τελικά στο ΙΝΚΑ, ακολουθούν οι απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας:

 

on , , |

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Προς
 • τον κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
 • Ε.Φ.Ε.Τ.(Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων)  16.09.13
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Κύριε πρόεδρε του ΕΦΕΤ
Θέμα : Εμφάνιση τιμών αρσενικού στο πόσιμο νερό, πάνω από τα επιτρεπτά όρια στη Χαλκιδική. Ευθεία απειλή για τη ζωή και υγεία παιδιών και ενηλίκων, και αύξησης ιατρονοσοκομειακών δαπανών.
Σύμφωνα με έγκυρα σημερινά (16.09.13) δημοσιεύματα κάτοικοι της Χαλκιδικής έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου και ο δήμαρχός τους κος Πάχτας τους πρότεινε με σημαντική καθυστέρηση να μην πίνουν από το νερό του δήμου αλλά να αγοράζουν εμφιαλωμένο, χωρίς την πλήρη απαγόρευση – στείρωση πηγών π.χ. αφού είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση, πλύση πότισμα κλπ.
Το αρσενικό είτε από τα χρυσορυχεία προέρχεται είτε αυτοαναδύεται, είναι μακάβρια θανατηφόρο, κάθε καθυστέρηση περιορισμού και εξαφάνισής του είναι δηλητηριώδης αργά η γρήγορα.
Σας παραθέτουμε συνημμένα τα δημοσιεύματα (23 σελίδες) από τα οποία λάβαμε γνώση για το αρσενικό στο πόσιμο νερό, καθώς και της έντασης (προφανώς σε συμβολικό επίπεδο) της δήλωσης Καμμένου, που εξαιρετικά αποτελεσματικά όμως επέφερε την ανάδειξη της πλημμέλειας του καταγγελλόμενου δημάρχου, που πράγματι θα έπρεπε από μόνος του να ντρέπεται, για την αμέλεια την καθυστέρηση και την συλλογιστική που παρενέβαλλε μέχρι να ανακοινώσει την μη χρήση ως πόσιμο του νερού με το δηλητήριο.

Το ΙΝΚΑ βάζει πρώτα την ασφάλεια της ζωής και μετά τα οικονομικά συμφέροντα, ανεξάρτητα, αν, το ποσοστό θανάτων από τρόφιμα και νερό κρίνεται μικρόγια να εμποδίσει τον εμπορικό σκοπό.
Όποιος δεν έχει πρόωρα νεκρό δικό του άνθρωπο, ίσως δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό, θεωρώντας ότι, η καμπάνα θα κτυπά πάντα για τον γείτονα.
Στάση αποτελεί ότι, η πολιτική και δικαιακή διαχείριση της χώρας, υπάρχει, για να στοχεύει μόνο στην ευτυχία των πολιτών και διαφύλαξη του δικαιώματος στη ζωή.
Κάθε ένας που αφήνει εν γνώσει του, για 22 μέρες να πίνουν αρσενικό τα παιδιά του Δήμου του, ζητούμε νατιμωρηθεί με κάθε αυστηρότητα από την Δικαιοσύνηκαι με την μεγαλύτερη περιφρόνηση και τον αποκλεισμό από τα Δημόσια Πράγματα από την Κοινωνία.
Ζητούμε τις ενέργειές σας με την επιβαλλόμενη αμεσότητα, και την επιβολή των αυστηρότερων ποινών που προβλέπονται σε αυτούς που θα προκύψει αμέλεια στην αποτροπή κινδύνου ζωής.
                      Με τιμή
            ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
     Γιάννης Αννουσάκης τραπεζικός

on , , |

ΙΝΚΑ-ΔΤ 468 02.09.2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ

Το ΙΝΚΑ δέχεται από τους Πειραιώτες μέλη μας, αθρόα τηλεφωνήματα που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την κατεδάφιση της λυόμενης κατασκευής του Ιστορικού Πειραϊκού Συλλόγου ‘‘Τερψιχόρη’’ που δηλώνει ότι είναι νόμιμη. Ζητούν την αποκατάσταση της Αλήθειας και δηλώνουν ότι οι Πειραιώτες πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

1ον ) Το κτίσμα ως νόμιμο, μετά από την σχετική απόφαση – έγκριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής (Αγραπίδη από 24/3/2004) για την διατήρησή του, πρέπει πρώτα να κριθεί παράνομο και μετά να κατεδαφιστεί.

2ον ) Βέβαια η Πολεοδομία αγνοώντας την προαναφερόμενη απόφαση (γιατί άραγε; ) το  χαρακτήρισε μετέπειτα αυθαίρετο, και κατά της απόφασης της Πολεοδομίας ασκήθηκε αρμόδια ένσταση  που δεν συζητήθηκε ακόμα.

3ονΠριν την συζήτηση της ένστασης και σε χρόνο ρεκόρ από την προειδοποίηση (πριν περάσουν 24 ώρες !) οι μπουλντόζες του Δήμου κατεδάφισαν την κατασκευή ενώ υπήρχαν μέσα και περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου και των μελών.

4ον ) Τα αναφερόμενα για «περιθωριοποίηση» προσβάλουν τα μέλη του Συλλόγου Τερψιχόρη αλλά και τα μέλη του ΙΝΚΑ που συμμετέχουν στις δραστηριότητες  της Τερψιχόρης. Τα μέλη του συλλόγου είναι όλοι τους εργαζόμενοι πολίτες, που καταθέτουν την Φορολογική τους Δήλωση και συμμετέχουν στο Σύλλογο με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Οι περιθωριακοί κινούνται στα κυκλώματα της  «Νύχτας», και όχι στους συλλόγους.

5ον ) Ο Σύλλογος Τερψιχόρη (όπως η απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής όριζε) πραγματικά μεριμνούσε για την καθαριότητα και είχε δημιουργήσει ένα χώρο που ο κάθε Πειραιώτης μπορούσε να περπατήσει και να ψυχαγωγηθεί με την οικογένειά του χωρίς να πληρώσει τίποτα σε κανέναν (να το θυμούμαστε αυτό. 

Το ΙΝΚΑ θα είχε να συστήσει σε κάποια μελλοντική δημοτική αρχή κάπου… Να ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΗΣ:

 • Στους εργολάβους.
 • Στις  ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ που βάζουν ακόμα δίπλα  στα σχολεία και τις εκκλησιές.
 • ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, που καταπατούν  και εμπορευματοποιούν τους ελευθέρους χώρους της πόλης- [Σε λίγο θα πληρώνουμε για  να περπατάμε στα πεζοδρόμια που έμειναν].
 • Στα ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΝΥΧΤΑΣ»  

ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. 

Και τέλος να ΄χει και την απαραίτητη αξιοπιστία, να σέβεται στοιχειωδώς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (π.χ. λέμε τώρα, «το τραμ θα περάσει πάνω από το σώμα  μου»…) και μετά να υπογράφει Δημοτικά ?? Μνημόνια.

on , , , |

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Να απευθυνθεί στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Κύριοι Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων,                                                                                                                                            είμαστε η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια καταναλωτική οργάνωση της χώρας και συνεπώς έχουμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς και για τα φλέγοντα θέματα του εμπορικού κόσμου.

Σας εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας για την ρύθμιση οφειλών που προτείνει η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματίες οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και για την απευθυνόμενη προς αυτούς απειλή κατάσχεσης εντός είκοσι ημερών εάν δεν κατορθώσουν να ενταχθούν σε ρύθμιση με τον Οργανισμό. Είναι απολύτως ανέφικτο ένας επαγγελματίας να εξασφαλίσει άμεσα φορολογική ενημερότητα και να καταφέρει ταυτοχρόνως να αρχίσει άμεσα καταβολές και για τις τρέχουσες και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση προς τους οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες ρύθμιση είναι μη ορθολογική, εξωπραγματική  μη εφαρμόσιμη και εκβιαστική αφού θέτει προθεσμία υπαγωγής  σε αυτήν μόλις είκοσι ημερών μετά την παρέλευση της οποίων ο ΟΑΕΕ αλλά και το ΙΚΑ θα ξεκινήσουν κατασχέσεις ακόμη και κατά της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη. Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι απολύτως ανεδαφική στην τρέχουσα ιδιαίτερα ζοφερή για τους ελεύθερους επαγγελματίες συγκυρία διότι με αυτήν καλούνται οι επαγγελματίες να πληρώσουν άμεσα και τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τον Οργανισμό. Οι περισσότεροι έμποροι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν πραγματικά να υπαχθούν στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση και έχουν βρεθεί πλέον ουσιαστικά ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Ταυτόχρονα επικρέμεται πάνω από τους ελεύθερους επαγγελματίες η  απαράδεκτη απειλή κατάσχεσης ακόμη και της μοναδικής τους κατοικίας εντός είκοσι ημερών από σήμερα για χρέη προς τον Οργανισμό . Θεωρούμε ακραία κοινωνική πρόκληση το γεγονός ότι απειλείται πλέον ευθέως ακόμη και η μοναδική κατοικία των ελευθέρων επαγγελματιών ακόμη και για μικρά χρέη τους προς τον Οργανισμό την ίδια ώρα που ουδείς έχει λογοδοτήσει για το καταστροφικό κούρεμα των ομολόγων του Οργανισμού δηλαδή για την εξαφάνιση των αποθεματικών του με την απαράδεκτη , σκανδαλώδη και αντισυνταγματική διαδικασία  PSI  του έτους 2012.

Η Ομοσπονδία μας καλεί εσάς τους βουλευτές να λάβετε πρωτοβουλίες για την νομοθέτηση  μιας διαφορετικής ρύθμισης των οφειλών των οφειλετών του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ δηλαδή για την νομοθέτηση μιας ρύθμισης που θα είναι εφαρμόσιμη και ορθολογική και θα επιτρέπει σε όλους τους ασφαλισμένους να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από σήμερα κιόλας.

Ζητούμε :

Α) Kεφαλαιοποίηση των οφειλομένων και αποπληρωμή τους από τους ασφαλισμένους σε πολλές μικρές δόσεις με την καταβολή των οφειλομένων να αρχίσει όχι από σήμερα αλλά όταν ξεπεραστεί η ζοφερή κρίση και ύφεση στην Αγορά και ξεκινήσει μια άνοδος της κατανάλωσης.

Β) Nα αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Γ) Nα νομοθετηθεί το απόλυτο ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη για οφειλές προς τον Οργανισμό και να παύσουν οι απαράδεκτες απάνθρωπες απειλές για έναρξη κατασχέσεων και πλειστηριασμών  σε είκοσι ημέρες από σήμερα κατά των ελευθέρων επαγγελματιών .

Δ) Οι τρέχουσες μηνιαίες εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να μειωθούν ως ποσό και να εναρμονιστούν με την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα της Αγοράς.

Ε) Οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν ελεύθερα ασφαλιστική βαθμίδα όσον καιρό θα διαρκεί η ύφεση στην Αγορά και η μείωση της κατανάλωσης

ΣΤ) Nα αφαιρεθούν από τις οφειλές των ελευθέρων επαγγελματιών τα ποσά τα οποία αντιστοιχούν σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν τους παρασχέθηκε πραγματικά κατά τα παρελθόντα έτη.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καταλογίζεται ευθύνη στους ασφαλισμένους για τη συνέχιση λειτουργίας του Ταμείου όταν είναι γνωστό ότι τα αποθεματικά του Ταμείου χάθηκαν λόγω της κυβερνητικής επιλογής κουρέματος των ομολόγων δηλαδή των αποθεματικών του με το PSI του έτους 2012.Δεν ευθύνονται οι ασφαλισμένοι για τις σκανδαλώδεις κυβερνητικές επιλογές που οδήγησαν σε απώλεια αποθεματικών ύψους 151 εκατομμυρίων ευρώ του Οργανισμού δια της διαδικασίας κουρέματος των ομολόγων του (PSI).Είναι δε τραγικό το γεγονός ότι το Δημόσιο χρέος ακολουθεί αυξητικές τάσεις παρά την απώλεια αυτή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Η απειλή πλειστηριασμών κατά και της μοναδικής κατοικίας οφειλετών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων επαγγελματιών διατυπώνεται από κυβερνητικά στελέχη την ίδια ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών επιμένει στην έναρξη πλειστηριασμών κατά και της μοναδικής κατοικίας οφειλετών των τραπεζών. Η Ομοσπονδία μας που γνωρίζει καλά το κλίμα στην Αγορά, προβλέπει ότι θα επέλθει μεγάλη κοινωνική έκρηξη εάν η κυβέρνηση επιμείνει στις παραπάνω νομοθετικές επιλογές της που οδηγούν στην απώλεια της μοναδικής κατοικίας χιλιάδων πολιτών  για οφειλές τους λίγων χιλιάδων ευρώ προς τράπεζες και προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να αρχίσει επιτέλους έναν ουσιαστικό διάλογο για την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και επίσης καλούμε τον ΟΑΕΕ να πάψει να στέλνει ειδοποιήσεις στους οφειλέτες για επικείμενες κατασχέσεις ακόμη και των μοναδικών του κατοικιών. Θα είναι αδιανόητο το ίδιο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης  να στερήσει την μοναδική κατοικία από συμπολίτες μας.

Κύριοι Βουλευτές η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.Δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος επιλέγει να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν στον ΟΑΕΕ , πραγματικά δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις οφειλές αυτές άμεσα. Σας καλούμε με νομοθετικές σας πρωτοβουλίες να δώσετε  ευκαιρία στους ελεύθερους επαγγελματίες και στην Αγορά να ανακάμψουν. Απαιτείται μια νέα διαδικασία ρύθμισης η οποία θα περιλαμβάνει όσα σας προτείναμε παραπάνω και η οποία κυρίως θα διασφαλίζει το απόλυτο ακατάσχετο της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη του ΟΑΕΕ διότι η Αγορά δεν θα ανακάμψει χωρίς κοινωνική γαλήνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ινκα-γοκε)

on , , , |

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ   

Σχετικά Αρχεία:   Δήλωση άρνησης ΕΟΜ_

Προς τον
·         Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων – Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα – Φαξ: 2107255066, τηλ: 2132027021, 2132027017, (υπόψη κ. Προέδρου)
Κοινοποίηση:
·         Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) – Πλουτάρχου 3, Αθήνα 10675 – Φαξ: 2107258663, τηλ: 2107258660-2, 2107295031-2 (υπόψη κ. Προέδρου)
·         ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας – Γ΄ Σεπτεμβρίου 13, 10432 Αθήνα –Φαξ: 2103633976, τηλ: 2103632443.
·         ………………………………………………………………………………………………………………………………………  …………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Κύριοι,
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Με την παρούσα υπεύθυνη δήλωσή μου, (γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως) σας δηλώνω ότι: σε περίπτωση θανάτου μου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου και οι ιστοί μου προς μεταμόσχευση, δεν επιτρέπω σε κανέναν (συγγενή μου ή τρίτο ή οποιονδήποτε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό), σε οποιονδήποτε χρόνο, και για οποιαδήποτε αιτία, να ανακαλέσει αυτή την απόφασή μου ομοίως δεν εκχωρώ σε κανέναν, κανένα δικαίωμα στη σωματική μου ακεραιότητα (όπως το «τέστ άπνοιας») πριν και μετά τη σωματική μου αποβίωση. Η παρούσα μπορεί να ανακληθεί μόνο από εμένα με συμβολαιογραφική πράξη.
Επίσης αιτούμαι να γνωστοποιήσετε την παρούσα προς όλους τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται με το θέμα (και συνεπώς τους θεωρώ ενημερωμένους).
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ανήλικα τέκνα μου.
             Ονοματεπώνυμο                                                         Ημερομηνία γέννησης
 • _
 • _
 • _
 • _

Ο δηλών (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.)

Τόπος και ημερομηνία

                        Υπογραφή

Σχετικά Αρχεία:   Δήλωση άρνησης ΕΟΜ_

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Α) Συμπληρώστε το έντυπο δήλωσης με όλα τα στοιχεία που αναγράφονται και βεβαιώστε την υπογραφή σας από Δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμο κτλ), και κρατείστε αντίγραφο. Αν έχετε παιδιά συμπληρώστε τα. Προσοχή όμως, μόλις συμπληρώσουν τα παιδιά τα 18 χρόνια θα πρέπει να κάνουν μόνα τους, πάλι τη δήλωση.
Β) Στείλτε την πρωτότυπη δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους: Είτε με απευθείας παράδοση, είτε με αποστολή (με κούριερ ή με φαξ όχι με συστημένο), είτε με δικαστικό επιμελητή. Κρατείστε το αποδεικτικό αποστολής, ζητείστε αριθμό πρωτοκόλλου και αναμείνατε την επιβεβαιωτική επιστολή.
Γ) Κοινοποιήστε τη δήλωση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), στο ΙΝΚΑ (ή και σε άλλο φορέα που εσείς κρίνετε) με κούριερ ή με φαξ (εδώ μη ζητάτε αριθμό πρωτοκόλλου).
Δ) Ενημερώστε φίλους, συγγενείς, και τον οικογενειακό σας γιατρό, ότι δεν είσαστε δότης οργάνων.

on , , |

ΙΝΚΑ-ΔΤ 22.01.2003
 • Πανευρωπαϊκό κίνημα: TRAM NO WAY
 • AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΚΤΟΝΟ ΤΡΑΜ
Την 21η Ιανουάριου 2013 κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ –ΙΝΚΑ, και όλων των Πειραιωτών Πολιτών που αγωνίζονται κατά του τραμ Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων. Στην αίτηση επισημάνθηκαν –εκτός των άλλων- και οι ασυνέπεια εκείνων που μιλούσαν και «αποφάσιζαν» με σκληρή κομματική γραμμή για «υπογειοποίηση» των γραμμών του Ηλεκτρικού και άλλα θέματα νομιμότητας.
Υπενθυμίζουμε «όρκους πολιτικών αρχόντων» ότι  «το τραμ θα περάσει πάνω από το κορμί μου» σαν ένα  θλιβερό προβληματισμό για την χαμένη αξιοπιστία του Πολιτικού Συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα  στα Μνημόνια και στην Κατοχή. Κρίμα και Ντροπή !
Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι ζητάμε : 
ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ 259.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΜ ΑΕ
(Το 2009 είχαν χαθεί από το αρχικό κεφάλαιο της Τραμ ΑΕ 259.122.025,01 ΕΥΡΩ, βλ. ΦΕΚ 6107/25.6.10, τεύχος Α.Ε. και ΕΠΕ)
Που πήγαν τα 259.000.000 ευρώ; Τι μπορούσαν να γίνουν με τα 259.000.000 ευρώ;
Ο Πειραϊκός Λαός θα μάθει ποιοι ψήφισαν το τραμ, ποιοισυμμετείχαν στις μελέτες για το τραμ, ποιοι σύλλογοι με αποφάσεις τους στηρίζουν το τραμ. Για να τους στείλει ευχαριστήρια επιστολή, αν κάποιος  συμφωνεί με το τραμ …
ΕΞΩ ΤΟ ΤΡΑΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τα χρήματα να δοθούν σε Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϋ και στον λαό που πεινάει.
ΥΓ:  Η «Δημοτική Αρχή» θέλει να επαναφέρει μαζύ με το τραμ και  τα παρκόμετρα (και τις παρκοεταιρείες) των Λογοθέτη- Αβραμόπουλου που το ΙΝΚΑ, η ΣΕΑ και οι Πειραιώτες κατάργησαν. Είμαστε έτοιμοι   να διώξουμε και αυτό  το Χαράτσι.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
Τέρμα οι Αεριτζήδες

on , |

Κίνημα: «Μόνο 1 ευρώ για τα τέλη»
Πηγη: enikos.gr, press-gr

Φαίνεται ότι μετά τα διόδια το «Δεν πληρώνω» επεκτείνεται και στα τέλη κυκλοφορίας. Ενδεικτικό είναι ότι το Κίνημα Δεν πληρώνω και Αλληλεγγύης Τρικάλων καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στη ΔΟΥ τη Δευτέρα και να καταβάλουν 1 ευρώ για τα τέλη…
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κίνημα καλεί «όλους τους Τρικαλινούς πολίτες που δεν έχουν, δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και από ώρα 10 π.μ. και μετά να προσέλθουν στη ΔΟΥ Τρικάλων (1ος όροφος) για να καταβάλουν (πληρώσουν) 1 ΕΥΡΩ ο καθένας για τα τέλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διότι τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον νόμο και το Συμβούλιο Της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.), δεν είναι φόρος, αλλά ανταποδοτικό τέλος, και κακώς και παρανόμως εισπράττονται».
Μάλιστα δημοσιεύεται και η σχετική Αίτηση-Δήλωση για την καταβολή του ενός ευρώ.

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Του ………………………… κάτοχου
Α.Δ.Τ…………….,κατοίκου………………

ΠΡΟΣ

-Τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων κύριο Γεώργιο Ταγαρίδη και μέσω αυτού

στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στους:
- Υπουργό Οικονομικών
- Ολομέλεια Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
- Συνήγορο του Πολίτη
- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Διοικητή Τροχαίας Τρικάλων

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013

« Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2013»

Κύριε. Προϊστάμενε

παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2013 για το αυτοκίνητο μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ……………. με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ Δημοσίου έναντι χρήσης του κακού οδικού δικτύου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:

 1. Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στην προκειμένη περίπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από το ποσό που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό και με πολλά θύματα (νεκρούς και τραυματίες) για τους πληρωτές Τρικαλινούς του τέλους ιδιοκτήτες των ΙΧ. Η υστέρηση και υπανάπτυξη του Νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες και η τρόικαΑντί να καταβάλλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάσταχτα χαράτσια.
 2. Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματα μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου.
 3. Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. 
 4. Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η Ιανουαρίου.
 5. Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα ως όφειλε!
 6. Διότι, ενώ ο μισθός μου, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν δραματικά, κατά 40%-50%, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα απλό αυτοκίνητο που κατάφερα με δυσκολία να προμηθευτώ.
 7. Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω όλα αυτά τα χαράτσια, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο, το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60% του ποσού (1,78 ?) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν με το αυτοκίνητο τους, στην εργασία τους με ζημιές και με διάφορες φθορές στο όχημα μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.
 8. Οι αποφάσεις του ΣΤΕ συνηγορούν υπέρ της άποψης μου και ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να απειλεί τους πολίτες, ούτε τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να προβούν σε διοικητική πράξη σε βάρος μου μετά την παρούσα δήλωση-πρόσκληση μου προς το Ελληνικό Δημόσιο. 
 9. Δεν αρνούμαι, διαφωνώ με το υψηλό κόστος των κακών υπηρεσιών που μου παρέχονται, ενώ έχει μετατραπεί σε κεφαλικό φόρο, αδυνατώ να πληρώσω αυτό το ποσόν συμμετέχω συμβολικά προτάσσοντας με τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης της οικογένειας μου.
 10. Αρνούμαι να καταβάλλω στις τράπεζες ή μέσω webbanking τα τέλη, αφενός για όλους τους λόγους που δηλώνω με το παρόν, αφετέρου δεν μου διασφαλίζονται τα προσωπικά μου δεδομένα αφού δεν εμπιστεύομαι πλέον το τραπεζικό σύστημα και ούτε θέλω καμία συναλλαγή μαζί τους εκ πεποιθήσεως, διότι αυτοί έχουν παραδώσει τη χώρα μου και το λαό μας στους ξένους κατακτητές. 
 11. Τέλος ζητώ με την παρούσα Δήλωση μου (δια της Υπηρεσίας σας) να τεθεί εκ νέου το ερώτημα προς την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που σας αναφέρω δηλαδή ότι η ιδιωτική μου διαφορά με το Δημόσιο αφορά τον τύπο και την ουσία των συμφραζόμενων στα πλαίσια της 428/2005 απόφασης του Αρείου Πάγου, όσον αφορά των χαρακτηρισμό των τελών κυκλοφορίας κ.λ.π. η οποία δεν πάρθηκε υπόψη στην έκδοση της γνωμάτευσης 40/2012 του τμήματος Δ’ του Ν.Σ του Κράτους.

Τρίκαλα 31 Δεκεμβρίου 2012
o Δηλών – Αιτών

on , |

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΤΑ ΜΜΕ (ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 ΝΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

* Ο πολύμηνος αγώνας του ΙΝΚΑ (και της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας) ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ ξεκινάει από τον Ιανουάριο του 2012 όταν κατατέθηκε Συλλογική Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.(ΔΤ 27/1/2012)

* Τον Δεκέμβριο του 2012 εκδίδεται σχετικά η 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει πλήρως στην ΔΕΗ να εισπράττει το Χαράτσι και να το ενσωματώνει στον λογαριασμό.(ΔΤ 3/12/2012)

* Αμέσως μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες του υπουργού ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γεώργιος Λεχουρίτης κατέθεσε μήνυση (ημέρα Τρίτη 11/12/2012 13:30 στο ΑΤ Ομόνοιας) για παραβίαση της δικαστικής απόφασης 1101/2012 και ζήτησε επίσης να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτοφώρου.(ΔΤ 11/12/2012).

 Αξίζει να σημειωθεί ότι από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ είχε ζητηθεί να παραστούν για συμπαράσταση όταν δικαζόταν η Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ αλλά ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ, ούτε ένα υπάλληλο των γραφείων τους, ούτε καν επιστολή ή μέιλ. (ΔΤ 27/1/2012). Εκτός από δύο εξωκοινοβουλευτικά και ένα κοινοβουλευτικό που παρευρέθηκαν και, προς τιμήν τους, δεν καπηλεύτηκαν τον αγώνα των Ενώσεων Καταναλωτών.

 Το ΙΝΚΑ συνιστά σε όλα στα κόμματα να είναι συνεπή στο χώρο τους (στη Βουλή και στην Κυβέρνηση), να είναι συνεπή στις διακηρύξεις τους, γιατί αυτό που λείπει από την πολιτική σκηνή. Κανένα κόμμα, ποτέ και πουθενά, δεν υποκατέστησε Κίνημα Πολιτών – ευτυχώς. Πολιτική ουσία χρειάζεται από τα κόμματα και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα και καπηλεία.

Τέλος απαιτούμε από τα ΜΜΕ (κυρίως τα κρατικά που τα πληρώνουμε άμεσα) να αναφέρουν τουλάχιστον τα γεγονότα. Αν κάποιοι παρουσιαστές θέλουν να πριμοδοτήσουν κόμματα και πρόσωπα να μην το κάνουν σε βάρος της Αλήθειας.

Δεκέμβριος 2012

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΝΚΑ

Ειδήσεις