on , , |

ΙΝΚΑ-ΔΤ  523/01.10.2014

·Πανευρωπαϊκό κίνημα: TRAM NO WAY !

·AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ

Κατά τις παρεμβάσεις και τα σκαψίματα

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο Μπάμπης Δεληνταδάκης δημότης Πειραιά, Ειδικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ, και μέλος της ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ κατέθεσε (μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου) καταγγελία στον Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Πειραιά και στο Α.Τ. Πειραιά, για τις παρανομίες κατά τιςπαρεμβάσεις και τα σκαψίματα με σκοπό την έλευση του καταστροφικού τραμ-τραίνου στην Πόλη μας.

Στην καταγγελία εντοπίζονται: η παράνομη μετατόπιση των φρεατίων της ΕΥΔΑΠ, το κλείσιμο πρόσβασης στο γηροκομείο Πειραιά «Άγιος Νεκτάριος», παράνομες κοπές δέντρων που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και η έλλειψη εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), η απόφαση που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.)…

Επίσης και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην πόλη αν το καταστροφικό και υπερ-ελλειμματικό τραμ-τραίνο εισβάλλει στην πόλη μας: ολική αποξήλωση του πράσινου από όπου διέλθει μείωση των πεζοδρομίων και των δικαιωμάτων των πεζών…

Οι Πειραιώτες απαιτούν:

Να μην εισβάλλει το τραμ-τραίνο στην πόλη μας.

Να γίνει Δημόσιος Διαχειριστικός Έλεγχος για τα 339.000.000 ευρώ που απωλέστηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της τότε Τραμ ΑΕ και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Να σταματήσουν αμέσως οι παρεμβάσεις και τα σκαψίματα να αποκατασταθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, να αναιρεθούν οι «μονοδρομήσεις» και να επανέλθει η ομαλότητα στην πόλη μας.

Οι εργολάβοι να περιμένουν την οριστική  απόφαση της Δικαιοσύνης και του Σ.τ.Ε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη  5η Νοεμβρίου 2014 δικάζεται στο Σ.τ.Ε.  η προσφυγή του ΙΝΚΑ και των δημοτών του Πειραιά, να είμαστε όλοι εκεί! 

on , , |

ΙΝΚΑ ΔΤ 520/08.07.14

ΟΔΗΓΙΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΛΟΠΗΣ  ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 Το ΙΝΚΑ καταδικάζει απερίφραστα  όλες  τις κλοπές, από οπουδήποτε και να προέρχονται. Και από τον καταναλωτή (πχ: κλεπτομανία), αλλά και από τον προμηθευτή (πχ: άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο).

Να μην ξεχνάμε όμως ότι τα «ψώνια» είναι μια προσωπική υπόθεση του καταναλωτή, που μπορεί να του προσφέρει μικρή ευχαρίστηση, παρόλο που τελευταία γίνεται από το υστέρημά του. Το να καταλήξει ο καταναλωτής στο αυτόφωρο, λόγω κακής οργάνωσης, επαναλαμβανόμενου «λάθους», κακοτροπίας ή ακόμα και  επιβουλής από μεριάς  του καταστήματος ή των υπαλλήλων του, είναι κάτι που πρέπει να έχει αντίκτυπο στην επιχείρηση που το συνηθίζει.

   Έτσι λοιπόν το ΙΝΚΑ προτείνει :

Όπου έχουν γίνει περιστατικά εις βάρος καταναλωτών, ιδίως μετά από αθωωτική απόφαση ή απαλλαγή, να αποφεύγονται τα συγκεκριμένα καταστήματα.

     Μας έχει καταγγελθεί ότι δεν έχουν απενεργοποιηθεί πληρωμένα, έχουν ζητήσει σωματικό έλεγχο «σεκιουριτάδες» και υπάλληλοι καταστήματος  χωρίς λόγο. Ακόμα έχουν προστεθεί αντικείμενα στην τσάντα του καταναλωτή είτε από λάθος είτε σκόπιμα, για (σεξουαλική) παρενόχληση ή και εκβιασμό…

   Πρέπει να δίδεται προσοχή στα εξής 5 (πέντε) αν επισκεφτεί τέτοιο κατάστημα:

1) Ο καταναλωτής να μην δέχεται ΠΟΤΕ «δώρα» από το κατάστημα, να ελέγχει σχολαστικά την απόδειξη με ό,τι αγόρασε και να κλείνει καλά την τσάντα.

2) Να γνωρίζει την ακριβή διεύθυνση του καταστήματος.

3) Να έχει  μαζί του κινητό τηλέφωνο.

4) Σε περίπτωση συναγερμού προϊόντος που να τον αφορά, ακόμη και αν του ζητηθεί  (να πάει σε άλλο χώρο του καταστήματος) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  και, αν είναι δυνατόν, τον δικηγόρο του. Και βέβαια να ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Η «ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ» ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ σε καμία περίπτωση.

5) Να υποβάλλει, στην Αστυνομία, μήνυση κατά του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου, του υπεύθυνου καταστήματος, του υπεύθυνου  ασφαλείας και των υπαλλήλων της επιχείρησης που ήταν παρόντες στο συμβάν, για όσα γεγονότα έχουν συμβεί, όπως: απειλή, ψευδή καταμήνυση, εκβιασμό, αντιποίηση αρχής και ό,τι άλλο σχετικό έχει προκύψει. Να μην αποσύρει την μήνυση παρά μόνο μετά από τη γραπτή συγνώμη του Καταστήματος.-

 

 

 

on , , , , |

ΙΝΚΑ ΔΤ 517/04.06.14

                      Συνεχής επαγρύπνηση του ΙΝΚΑ και όλων των καταναλωτών για την προστασία     του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της Δημόσιας Υγείας.

ΕΠΕΙΓΟΝ:

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ  ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ  ΤΟ  «ΝΕΟ» ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ,  ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΥΝΟΪΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΕΥΘΥΝΗ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Προστατεύουμε το  περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και τη Δημόσια Υγεία.

Διεύθυνση υπογραφών: http://tinyurl.com/inka-p-1

Σε συνέχεια του προηγούμενου ΔΤ 516/02.06.2014

«Καλούμε τους υπουργούς Περιβάλλοντος να μην την επικυρώσουν στις 12 Ιουνίου στη σύνοδο στο Λουξεμβούργο. Καλούμε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μη δώσει το «πράσινο φως» σε μια τέτοια συμφωνία. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα στο πιάτο μας. Απαιτούμε την πλήρη απαγόρευση της καλλιέργειας των μεταλλαγμένων σε Ευρωπαϊκό έδαφος για τους πολύ βασικούς λόγους ΑΠΕΙΛΗΣ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.»

Κάνουμε έκκληση ακόμα και στους: κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κ. Ιωάννη Μανιάτη, και κ. Μαρία Δαμανάκηνα αναλογιστούν τις ευθύνες τους όχι μόνο απέναντι στον  Ελληνικό Λαό  που κατά 90% απορρίπτει τα μεταλλαγμένα, αλλά και απέναντι στους Ευρωπαϊκούς Λαούς, θα έχουν ακεραία την ευθύνη για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων.     

•Μεταλλαγμένα τέρατα ούτε στο ράφι ούτε στο χωράφι!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Διεύθυνση υπογραφών:   http://tinyurl.com/inka-p-1   (Είναι εξαιρετικά απλό, αναγράφετε μόνο μέιλ, ονοματεπώνυμο χώρα  και ΤΚ)

on , , , , |

ΙΝΚΑ ΔΤ 516/02.06.14

     Συνεχής επαγρύπνηση του ΙΝΚΑ και όλων των καταναλωτών για τηνπροστασία  του περιβάλλοντος, της  βιοποικιλότητας και της Δημόσιας Υγείας.

Δυό φορές όχι !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΕΥΘΥΝΗ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΡΥΦΑ από τους λαούς τους!

•Με κρυφές κινήσεις, αντάξιες των μεγάλων πολυεθνικών παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και των λόμπι, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Μανιάτης, (ο οποίος πρότεινε ανοιχτά αλλαγή στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα μεταλλαγμένα), τρίπλαραν την κατά ευρείαν πλειοψηφίαν θέληση των Ευρωπαϊκών λαών -ανάμεσά τους και του Ελληνικού (90% κατά των μεταλλαγμένων)- και παρέδωσαν την Ευρώπη στις καταστροφικές συνέπειες της ελεύθερης εμπορίας, διακίνησης και παραγωγής μεταλλαγμένων καλλιεργειών και σπόρων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε βάρος του περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και της Δημόσιας Υγείας (Καρκίνος, Αλλεργίες κτλ).

Και αυτό το πέτυχαν «παραλείποντας» να συνυπογράψουν καταψηφιστική επιστολή των υπουργών της ΕΕ προς τον Επίτροπο Υγείας, και ταυτόχρονα δημιουργώντας ανοικτές κερκόπορτες, προσφέροντας εναλλακτικές και ουσιαστικά καταργώντας τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Μεταλλαγμένα.

Και όλα αυτά υπό την αδιαφανή στάση της αρμοδίας Ελληνίδας Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε.,  κ. Μαρίας Δαμανάκη.

•Παρόμοια αδιαφανή στάση κρατήθηκε από τους ίδιους και για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θάλασσά μας, εργασία «εποπτευόμενη» από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων (ΟΑΧΟ) και από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οργανισμούς που σε άλλες περιπτώσεις επιτρέπουν την απόρριψη απεμπλουτισμένου ουρανίου σε κατοικημένες περιοχές (βρώμικες βόμβες). Κανένα άλλο κράτος, παρά μόνο οι «κυβερνώντες» μας, δεν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο.

•ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ  ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥΣ!      •Μεταλλαγμένα τέρατα ούτε στο ράφι ούτε στο χωράφι!

ΥΓ1. Μέσα στη προτεινόμενη ρύθμιση   αναφέρεται μεν το δήθεν δικαίωμα κάθε χώρας που διαφωνεί να απαγορεύει την καλλιέργεια στα δικά της εδάφη, το οποίο όμως είναι απατηλό, καθώς η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για λόγους δημόσιας τάξης ή καθορισμού χρήσεων γης, και όχι για τους πολύ βασικότερους λόγους απειλής της Δημόσιας Υγείας ή του περιβάλλοντος. Οι χώρες δεν θα έχουν καν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη διέλευση των μεταλλαγμένων οργανισμών από το έδαφός τους, ανοίγοντας έτσι διάπλατα το δρόμο της ανεξέλεγκτης διακίνησης των προϊόντων. Τέλος η EFSA  (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων) δεν έχει εκδώσει ούτε μια αρνητική γνωμοδότηση για κανέναν μεταλλαγμένο οργανισμό.

ΥΓ2. Σύντομα το ΙΝΚΑ θα εκδώσει οδηγίες αντίδρασης καταναλωτών, για να μην περάσουν τα μεταλλαγμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

on , , |

ΙΝΚΑ-ΔΤ 515/28-5-2014

AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

Μέλος του Πανευρωπαϊκού  κινήματος : TRAM NO WAY !

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΠΡΟΣ
κ. Μιχαλολιάκο Βασίλειο
Κύριε
Σε εξώδικο που σας αποστείλαμε την 3/2/2014 (πριν τις εκλογές) σας εφιστούσαμε από τότε  την προσοχή σε δύο παραμέτρους Νομιμότητας και σας τονίζαμε:
«1ον )Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εισόδου του τραμ στον Πειραιά και αναμένεται απόφαση, συνεπώς δεν μπορείτε να προδικάζετε την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προωθείτε τις παρεμβάσεις για το τραμ, και·
»2ον )για την παρούσα χάραξη δεν υπάρχει καν εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), αφού ό,τι εγκρίθηκε στην σχετική συνεδρίαση της τότε Νομαρχίας Πειραιά προϋπέθετε την Υπογειοποίηση των Γραμμών του Ηλεκτρικού. […]. Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν προωθούνται παρεμβάσεις της έκτασης του τραμ, χωρίς εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και συνδεδεμένης Κυκλοφοριακής Μελέτης.»
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών σας επισημαίνουμε ότι είσαστε εντελώς υποχρεωμένος  από κάθε άποψη (Νομική, Πολιτική, Ηθική):
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΑΨΙΜΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
Και αυτό γιατί μέχρι την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, του κ. Γιάννη Μώραλη, ασκείτε  υπηρεσιακά τα καθήκοντα του δημάρχου.  Επιπλέον υπάρχει η δήλωση και δέσμευση του πλειονοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη  ότι «Επανεξετάζουμε την περίπτωση του Τραμ και τις μονοδρομήσεις, που ταλαιπωρούν τους δημότες.» (Συνέντευξη από 23η Μαΐου 2014 με τίτλο «Β. Μαρινάκης: ‘‘Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα’’» δημοσιευμένη στο http://www.zougla.gr και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες).
Συνεπώς  δεν μπορείτε να συνεχίζετε, ή να προωθείτε παρεμβάσεις, όπως του τραμ και των μονοδρομήσεων, οι οποίες εκτός από τα Νομικά Κενά περιέχουν και τα στοιχεία εκείνα για τα οποία ο Πειραϊκός Λαός σας αποδοκίμασε στις εκλογές – όχι μόνο ως πολιτική επιλογή αλλά κυρίως ως πολιτική συνέπεια. Και εδώ αναφερόμαστε στην περιβόητη σας δήλωση, στις προηγούμενες εκλογές ότι « το τραμ θα περάσει πάνω από το σώμα μου»!
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του καταστροφικού και υπερελλειμματικού τραμ, για να αποτρέψουμε την ισοπέδωση του Πειραιά και τη σπατάλη του Δημόσιου Χρήματος, για να γίνει Δημόσιος Διαχειριστικός Έλεγχος για το τραμ, και τα εκατομμύρια Ευρώ να δοθούν στον Πειραϊκό λαό που πεινάει και πεθαίνει. 
 Πειραιάς 28/5/2014 
Για την ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ
Μπάμπης Δεληνταδάκης
Ειδικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Δημότης και κάτοικος Πειραιά
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα εκεί όπου αυτή απευθύνεται, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στη σχετική έκθεση επίδοσής του.


on |

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΙΝΚΑ-ΔΤ 511/9-5-2014      

· Πανευρωπαϊκό κίνημα: TRAM NO WAY !
· AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ
Έχετε  κύρια ευθύνη για τις «μονοδρομήσεις», κύριε Δρίτσα !
Έχετε ψηφίσει όλες, μα όλες, τις χαράξεις και τα μνημόνια του τραμ
Εσείς και η παράταξή σας
ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ  ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ 
Κύριε Δρίτσα
Όταν, στις τελευταίες αφίσες του συνδυασμού σας, διαφημίζεται το ήθος σας, έχετε την υποχρέωση να λέτε την Αλήθεια. Έτσι, όσον αφορά στο τραμ και στα παρελκόμενά του (όπως οι μονοδρομήσεις) επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε την Αλήθεια, όπως καταγράφεται από το ΙΝΚΑ που δεν μαζεύει ψήφους, και που μέσω των συλλογικών αγωγών (Χαράτσι της ΔΕΗ, Διόδια, τραμ…) δεν νοιάζεται, αν θα δυσαρεστήσει «Δεξιούς ή Αριστερούς Εργολάβους»:
·        Μέχρι τον Μάιο του 2007 οι δημοτικές παρατάξεις ΚΚΕ αλλά και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Δήμο και στην Νομαρχία καταψήφιζαν την έλευση του τραμ στον Πειραιά, έβλεπαν την επικειμένη καταστροφή της πόλης και αντιστέκονταν ακόμα στις πιέσεις – με εξαίρεση το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ που παντού και πάντα ψήφιζε και υποστήριζε την έλευση τραμ . (ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ,  πχ Πρακτικό 173/1-3-2006).
·        Τον Μάιο του 2007, το «Μνημόνιο Φασούλα(ΠΑΣΟΚ)-Λιάπη(ΝΔ)» (και αυτό ψηφίσατε- Πρακτικό 361/16-5-2007) «έβαλε σε τάξη» τους Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες, έκτοτε όλες οι παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά ψηφίζετε «μονοκούκι» τραμ.
·        Εν τω μεταξύ τα ελλείμματα της ΤΡΑΜ ΑΕ αύξαναν και πλησίαζαν το ποσοστό του 90% του Αρχικού της Κεφαλαίου οπότε έπρεπε να κλείσει. Τότε (τυχαία;) η ΤΡΑΜ ΑΕ συγχωνεύεται με ΗΣΑΠ και την ΑΜΕΛ και δημιουργείται η ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Η τελευταία διοίκηση της ΤΡΑΜ δεν ενέκρινε τη νομιμότητα και την σκοπιμότητα ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης οι οποίες «αποτελούν αντικείμενο δικαστικής, διοικητικής, αλλά και εσωτερικής έρευνας» επίσης οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αναζητούν: «ποινικές και αστικές ευθύνες για τις προσλήψεις στην ΤΡΑΜ ΑΕ» – να μια καλή ιδέα για επερώτηση, με τη βουλευτική σας ιδιότητα.
·        Δεν λέτε την αλήθεια ότι υποστηρίξατε –κάποτε- το ενδεχόμενο ελαφρύτερου τύπου τραμ, αφού όλες οι ΜΠΕ (Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), και το Μνημόνιο, που ψηφίσατε σε Δήμο και Νομαρχία αναφέρονται για επέκταση του παρόντος τραμ-τραίνου και όχι ελαφρύ τύπο τραμ.
·        Δεν πήρατε θέση, αν και προκληθήκατε, σε ανοικτή επιστολή του ΙΝΚΑ (1-3-2008) να αποζημιωθούν, αμέσως και άμεσα, τα θύματα αυτού του απαρχαιωμένου μέσου (που δεν μπορεί καν να φρενάρει), και όχι να περιμένουν οι τραυματισμένοι και κάποιες φορές ανάπηροι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις μετά από χρόνια.
·        To τραμ βλέπετε δεν είναι μια ουτοπική «σταθερή τροχιά» στον «παραμυθένιο κόσμο» της οικολογίας και των «ΜΚΟ», που μας παρουσιάζετε. Το υπαρκτό τραμ είναι μια ιστορία ρύπων και ανηθικότητας με εκατοντάδες εκατομμύρια έλλειμμα, πολυεθνικές, εργολάβους, χιλιάδες κομμένα δέντρα, πρωτογενείς ρύπους του λιγνίτη, κραδασμούς και ακτινοβολίες κουτσουρεμένα πεζοδρόμια, νόμιμες θέσεις στάθμευσης καταργημένες, διχοτόμηση της πόλης, καταστήματα  κλειστά-σπίτια απαξιωμένα, αποζημιώσεις από τραυματισμούς-θανάτους να εκκρεμούν…
·        Το τραμ καθίσταται (αναλογικά) πιο επιβαρυντικό και πιο επικίνδυνο από το ΙΧ αυτοκίνητο. Το ΙΧ που στη φαντασία εξορκίζετε, αλλά στην  πραγματικότητα χρησιμοποιείτε καθημερινά, αφού δεν κατοικούν, όλοι της παράταξής  σας, στον Πειραιά…
·        Τέλος, βιάζει, όχι μόνο το συναίσθημα αλλά και τη λογική μας, η αδιαφορία  σας για την κατασπατάληση του Δημόσιου Χρήματος για το τραμ τη στιγμή που ο λαός πεινάει, δεν έχει φάρμακα και αυτοκτονεί. Να μιλήσουμε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που λείπουν από το αρχικό κεφάλαιο της ΤΡΑΜ ΑΕ ή για αυτά που προγραμματίζονται να δοθούν σε «μονοδρομήσεις» και «επεκτάσεις»; Δεν μπορούσε η οικολογία σας να περιμένει μέχρι να ανασάνει ο λαός;
Ο Πειραιάς σε αυτές τις εκλογές αναζητά τον Δήμαρχο που θα μπορέσει να προφέρει ένα ΟΧΙ σε εργολάβους και πολυεθνικές, αλλά και σε όσους φαντασιόπληκτους ονειρεύονται ότι -μέσω του τραμ – θα (;) διώξουν τα ΙΧ των κατοίκων του Πειραιά.
Το ΟΧΙ δεν το είπατε, αλλά και δεν φαίνεστε διατεθειμένος να κάνετε μια «αυστηρή αυτοκριτική» και να αναγνωρίσετε τι ψηφίζετε, απλώς τι ψηφίζετε! Δικαιολογείστε αμήχανα, όπως οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, που ψηφίζουν τα Μνημόνια της Τρόικας, αλλά μετά κλαίνε για τις επιπτώσεις των Μνημονίων. Όμως:
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΙΝΚΑ-ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ
ΥΓ Ελαφρύς Τύπος Τραμ σημαίνει πλήρης αποξήλωση των σιδηροδρομικού τύπου γραμμών του υπάρχοντος τραμ, άλλες ράγες, άλλα καλώδια, άλλα βαγόνια, άλλοι εργολάβοι και άλλα εκατοντάδες εκατομμύρια. Εμείς προτείνουμε να δοθούν τα χρήματα στα ανταλλακτικά παζάρια, και στις λοιπές δομές αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ που, μαζί με την Εκκλησία,  βοηθάνε τον λαό που πεινάει

on , |

Αθήνα 6 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ανάκληση νοθευμένων – μη κανονικών και μη ασφαλών ελαιολάδων 

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων, τα οποία πωλούνται με την ένδειξη ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ενώ από την εξέτασή τους προέκυψε ότι είναι ΗΛΙΕΛΑΙΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :

Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Β)  Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

Γ)  Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Δ)  Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ – ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από την νομοθεσία.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.

Μεταφόρτωση αρχείου : http://www.inka.gr/wp-content/uploads/2014/05/ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΕΦΕΤ.doc

 

on |

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Άμεση διακοπή της λειτουργίας του τραμ!

Απόφαση της συντονιστικής της Άμυνας ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

Εν όψει των νέων δεδομένων της φτώχιας και της εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού Λαού, από τον Μάιο του 2010, η ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ επικαιροποιεί τη θέση της κατά του τραμ:

•Άμεση διακοπή της λειτουργίας του τραμ, καμία επέκταση του.

•Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα του τραμ.

•Δημόσιος Διαχειριστικός Έλεγχος για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της Τραμ ΑΕ, απόδοση ευθυνών.

Διευκρινίζουμε ότι η άμεση διακοπή της λειτουργίας αυτού του άχρηστου μέσου είναι απαραίτητη για να σταματήσει η σπατάλη των πόρων (ακόμα και του ηλεκτρικού ρεύματος) τη στιγμή που πολλά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα, γιατί αδυνατούν να το πληρώσουν)· επίσης για τον περιορισμό των ατυχημάτων αυτού του άχρηστου πράγματος, που δεν μπορεί καν να φρενάρει αλλά και την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί, κυρίως από της ακτινοβολίες (για τις οποίες δεν έχει γίνει σχετική μελέτη).

Κατ’ ανάγκη αναβάλλουμε το αίτημα για αποκατάσταση της καταστροφής των πεζοδρομίων και πράσινου, γιατί δεν περισσεύσουν πια χρήματα για εργολάβους ούτε για αυτόν τον σκοπό. Βέβαια κάποια αποκατάσταση του πράσινου μπορεί να γίνει με εθελοντική προσφορά των πολιτών.

Να τελειώνουμε με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος

Όχι στη Δικτατορία των Εργολάβων

Αττική, Μάρτιος 2014

on , , |

ΙΝΚΑ-ΔΤ 499 12.02.14

·        AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ  (μέλος του Πανευρωπαϊκού Κινήματος : «TRAM NO WAY»)

Αποστείλαμε το παρακάτω εξώδικο στο Δήμαρχο Πειραιά με κοινοποίηση στους λοιπούς υποστηρικτές του τραμ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ ) με την έκκληση τα χρήματα για αυτό το επιβλαβές μέσο να διατεθούν στον Πειραϊκό Λαό που πεινάει και πεθαίνει. 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο

Κύριε Δήμαρχε   

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου  και από έγγραφο που συντάχτηκε με ειδική εντολή σας  και  απευθύνεται στους περιπτερούχους, όπου ρητά αναφέρετε  «συγκεκριμένα, η έλευση του τραμ», καθίσταται φανερό ότι προωθείτε την έλευση του τραμ-τραίνου στον Πειραιά.

Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς εδώ:

-Στις καταστροφικές συνέπειες αυτού του «έργου» για την πόλη (απώλεια 2.500 θέσεων νόμιμης στάθμευσης – καταστροφή πράσινου, δέντρων και πεζοδρομίων – διχοτόμηση πόλης – απαξίωση ακινήτων – περιορισμός εμπορικής κίνησης – ηχορύπανση – κραδασμοί – ατυχήματα -… )  που αναγνωρίζατε μέχρι και την προεκλογική περίοδο των προηγουμένων εκλογών, όταν δηλώνατε «ότι το τραμ θα περάσει πάνω από το σώμα μου» και έπειτα αλλάξατε θέση, για λόγους που εσείς γνωρίζετε, ούτε·

-στα εκατοντάδες εκατομμύρια που απωλέσθηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της τότε ΤΡΑΜ ΑΕ, και στα νέα που θα σπαταληθούν, 95.000.000 (ενενήντα πέντε εκατομμύρια) τουλάχιστον για να αναβιώσει, ντε και καλά, ένα συγκοινωνιακό μέσο του προπερασμένου αιώνα, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλος αριθμός Πειραιωτών  σιτίζεται από  την Εκκλησία,  πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και αυτοκτονεί. 

Θα σας επιστήσουμε όμως  την προσοχή σε δύο παραμέτρους Νομιμότητας:

1ον )Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εισόδου του τραμ στον Πειραιά και αναμένεται απόφαση, συνεπώς δεν μπορείτε να προδικάζετε την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προωθείτε τις παρεμβάσεις για το τραμ, και·

2ον )για την παρούσα χάραξη δεν υπάρχει καν εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), αφού ό,τι εγκρίθηκε στην σχετική συνεδρίαση της τότε Νομαρχίας Πειραιά προϋπέθετε την Υπογειοποίηση των Γραμμών του Ηλεκτρικού. Το δε μνημόνιο  που έχει  συνταχθεί μεταξύ του προκάτοχού σας κ.Φασούλα με τον κ. Λιάπη δεν καλύπτει  αυτό κενό Νομιμότητας. Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν προωθούνται παρεμβάσεις της έκτασης του τραμ, χωρίς εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και συνδεδεμένης Κυκλοφοριακής Μελέτης.

Για αυτό σας κάνουμε έκκληση, όπως επιτάσσει ο θεσμικός σας ρόλος, να προασπίσετε την Νομιμότητα, και ακόμα περισσότερο να θυμηθείτε τις παλαιότερές σας θέσεις για το τραμ και να αποτρέψετε την καταστροφή του Πειραιά, και τα εκατομμύρια Ευρώ να δοθούν στον Πειραϊκό λαό που πεινάει και πεθαίνει.

Για την ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ Μπάμπης Δεληνταδάκης

Ειδικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

            Δημότης και κάτοικος Πειραιά

ΥΓ: Για λόγους αρχής το παρόν κοινοποιείται (με την ίδια έκκληση) σε όσους με την ψήφο τους, τα  μνημόνια, την επιστημονική τεκμηρίωση κτλ προωθούν  την είσοδο του τραμ στον Πειραιά συγκεκριμένα στους: κυρίους ΦΑΣΟΥΛΑ (πρώην Δήμαρχο Πειραιά), ΛΙΑΠΗ (πρώην Υπουργό), ΔΡΙΤΣΑ (πρώην δημοτικό σύμβουλο και νυν βουλευτή), ΚΑΡΔΑΡΑ (επικεφαλής δημοτικής κίνησης «Το Λιμάνι Της Αγωνίας»), ΜΙΧΑ (Πρώην Νομάρχη), και ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ, ΠΟΛΥΖΟ(καθηγητές του Πολυτεχνείου).

on , , , , , |

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΙΝΚΑ – ΔΤ 487 05.12.13

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ) ΕΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - το ΣτΕ

Δικάσαμε, την Τετάρτη 4η Δεκεμβρίου στο ΣτΕ, την προσφυγή του ΙΝΚΑ κατά της ΠΟΛ 1077 (αναμένεται η απόφαση). Αυτή η εγκύκλιος του τότε υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου της κυβέρνησης του 1ου Μνημονίου Παπανδρέου επιχειρεί να καταργήσει κάθε Υπηρεσιακό Απόρρητο (Ιατρικό, Τραπεζικό κτλ) και κάθε Κώδικα Δεοντολογίας με το χιλιομασημένο πρόσχημα της… «Πάταξης της Φοροδιαφυγής».

Με τρόπο προφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα το σύνολο του Προσωπικού Χώρου του Πολίτη (κάθε οικονομική πράξη, κάθε ιατρικό δεδομένο, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές εξετάσεις, εγχειρήσεις…) χωρίς την αρωγή της Δικαιοσύνης, διαβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί με δεδομένη  την αποσύνθεση του κρατικού μηχανισμού και  το «νέο» θεσμικό πλαίσιο που επικρατούν μετά τα μνημόνια στους «δανειστές» και «διαρρέουν», όπως πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν, ακόμα και σε κακοποιούς.

Προσβάλει ιδιαίτερα τους Έλληνες Πολίτες και τους κατατάσσει στην 5η κατηγορία των ευρωπαίων πολιτών το γεγονός ότι:

Τα Υπηρεσιακά Απόρρητα (Ιατρικό, Τραπεζικό, Επικοινωνιών…) ισχύουν στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη για παράδειγμα ισχύουν σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία…  Και αίρονται μόνο με παρέμβαση της Δικαιοσύνης!  

Το ΙΝΚΑ ζητά:

•          Την επαναφορά του Κριτηρίου της Αθωότητας

•          Ίσα δικαιώματα με τους λοιπούς Ευρωπαίους

•          Την αποκατάσταση της τιμής των Ελλήνων Πολιτών που συκοφαντούνται σαν «λαμόγια και κοπρίτες». 

Η 1077 ήταν, απλά, προπομπός των κατασχέσεων που ήδη έχουν αρχίσει και των πλειστηριασμών που θα επακολουθήσουν.

Η 1077 θα καταργηθεί, όπως και κάθε μέτρο που φακελώνει, και καταλύει τον Προσωπικό Χώρο και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων  

ΥΓ: Αναζητήστε, τους  Οικονομικούς Εγκληματίες στους συνεργάτες «κάποιων  συμμάχων», και από «κάποιους»  της πολιτικής εξουσίας των τελευταίων χρόνων.

Ειδήσεις